"Παιδεία ευτυχούσι μεν εστί κόσμος, ατυχούσι δε καταφύγιον." ________________________________ Ισοκράτης, 436-338 π.Χ., Αθηναίος ρήτορας
9ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 10 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΔΩΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΜΑΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ - ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 06/10/13 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 23/09 ΕΩΣ 27/09 - Ο "ΚΑΛΟΣ" ΚΑΙ Ο "ΚΑΚΟΣ" ΓΟΝΙΟΣ - ΑΧ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ...! - ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΛΗ - ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ

ΨΑΧΤΗΡΙ

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Θέση ΔΣ Συλλόγου 9ου για το "Πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ"



Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου
Αρ. Πρωτ:   29/13    

Μαρούσι,  20  Απριλίου 2013

Προς
1. Διεύθυνση 9ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου
2. Ένωση Γονέων Αμαρουσίου

Κοινοποίηση
1. Υπουργείο Παιδείας
2. Δημοτική Επιτροπή Παιδείας
3. Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
4. Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής
   
Θέμα: «Πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ».

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες, αξιότιμοι κυρίες και κύριοι

Πριν από λίγες ημέρες, ζητήθηκε να συμπληρώσουν όσοι γονείς επιθυμούσαν υπεύθυνη δήλωση για την συμμετοχή των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο πρόγραμμα «ΕΥΖΗΝ» που περιλαμβάνει «την αξιολόγηση των συνηθειών διατροφής των μαθητών και της σωματικής διάπλασης».
Το πρόγραμμα «ΕΥΖΗΝ» εκπονείται από το «ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ» Πανεπιστήμιο και στην ουσία υλοποιείται από τους δασκάλους Φυσικής Αγωγής οι οποίοι καλούνται στην πρώτη φάση του προγράμματος να διενεργήσουν μετρήσεις ατομικής σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης σε μαθητές.
Η δεύτερη φάση του προγράμματος θα διεξαχθεί με την συμπλήρωση ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου που θα αφορά κυρίως τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών και κατόπιν θα γίνει αυτόματη επεξεργασία δεδομένων και θα δημιουργηθεί ατομική αναφορά για κάθε μαθητή που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Το Δ.Σ του Συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου πραγματικά μετά από έρευνα και κατόπιν επικοινωνίας με άλλους συλλόγους γονέων ανά την χώρα, θέλοντας να αφυπνιστούν  οι  γονείς του σχολείου μας σας γνωρίζει,

  • Σύμφωνα με το πρόγραμμα χάνονται τέσσερις ώρες διδασκαλίας σε κάθε τάξη του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής  σημ: «οι μαθητές που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εγκαταλείπονται στην ουσία καθόσον ο δάσκαλος φυσικής αγωγής κάνει μετρήσεις στα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα».
  • Οι μετρήσεις γίνονται χωρίς την παρουσία γιατρού γιατί αυτός δεν προβλέπεται από το πρόγραμμα.
  • Τα όργανα που χρειάζονται για την διεξαγωγή των μετρήσεων (μετρητές ύψους ,  βάρους κ.α) καλούνται να χρηματοδοτηθούν από τα έσοδα του σχολείου  και  πρόκληση αποτελεί το γεγονός ότι χρησιμοποιείται, τσάμπα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό δυναμικό, χρησιμοποιείται εξοπλισμός των σχολείων (χώρους, υπολογιστές κλπ) για τη διεξαγωγή ενός έργου που αναρωτιόμαστε στην υπηρεσία τίνος τελικά??
  • Δεν παρέχεται στους γονείς καμία εξασφάλιση ή ρήτρα για την πιθανή επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών από τρίτους, «παρά μόνο ζητήθηκε οι γονείς με υπεύθυνη δήλωση να επιτρέψουν όχι μόνο τις σωματικές μετρήσεις αλλά να συναινέσουν στην ουσία άνευ όρων και στην πιθανή επεξεργασία  των αποτελεσμάτων από τρίτους».
  • Ο έχων την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος (καθηγητής Λ. Συντώσης) είναι και ιδρυτής της εταιρείας «family fit»


Παραθέτονται μέρος δηλώσεων την 20-10-2009 των υπευθύνων της εταιρείας «family fit»  με πηγές την ηλεκτρονική σελίδα  «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ on line» πεδίο επιχειρείν:

«Μέχρι σήμερα για την περιοχή μας δεν υπάρχει  κάποια έρευνα που να αφορά στα παιδιά. «Θα πρέπει όμως να σας πω ότι στα «Κέντρα Διατροφής και Ευεξίας FAMILY FIT» ετοιμάζουμε κάτι τέτοιο. Θα κάνουμε επισκέψεις σε όλα τα σχολεία του νομού, θα κάνουμε μετρήσεις και όλα όσα χρειάζονται και τα αποτελέσματα θα τα ανακοινώσουμε σε ημερίδα που θα γίνει αλλά και για κάθε παιδί στους γονείς του χωρίς χρηματική επιβάρυνση».

Μετά από όλα τα παραπάνω που προέκυψαν κατόπιν έρευνας καλούμε:

  • όλους τους γονείς, να αναλογιστούν υπεύθυνα εάν τα παιδιά τους θέλουν να φοιτούν σε ένα δημόσιο σχολείο (όπου οι διατροφικές συνήθειες και η φυσική κατάσταση των μαθητών θα πρέπει να είναι ευθύνη της πολιτείας μέσω του σχολείου και των δημόσιων υπηρεσιών υγείας)  ή σε ένα σχολείο που χρησιμοποιείται για διενέργεια έρευνας.
  • Την ένωση γονέων Αμαρουσίου να αντιδράσει άμεσα.
  • Τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής να μην διαθέσει κανένα χρηματικό ποσόν για το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Την Διεύθυνση του σχολείου να μην επιτρέψει, αναλογιζόμενη και τις ευθύνες, σε κανένα δάσκαλο (συμπεριλαμβανομένου και των δασκάλων Φ.Α) να χρησιμοποιηθεί ή να παρεκκλίνει του εκπαιδευτικού/διδακτικού προγράμματος του.
  • Τους δασκάλους να μην συμμετέχουν σε καμία εργασία που αφορά το πρόγραμμα όπως (μετρήσεις, καταγραφή, αποδελτίωση και ηλεκτρονική καταχώριση) και να τους θυμίσουμε ότι τέτοια προγράμματα δεν είναι μέσα στις αρμοδιότητες, στις υποχρεώσεις και στα καθήκοντα  τους,  ούτε του διδακτικού αλλά ούτε και του εργασιακού τους ωραρίου.
  • Το Υπουργείο παιδείας να αποσύρει άμεσα την συγκεκριμένη έρευνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ κάντε το σχόλιο σας επώνυμα, με κόσμιο τρόπο και με σεβασμό προς τους υπόλοιπους που συμμετέχουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑ SITE ΑΠΟ...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ LIVE

b

s

Free counters!

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ

Total since 20 Mar 2013