"Παιδεία ευτυχούσι μεν εστί κόσμος, ατυχούσι δε καταφύγιον." ________________________________ Ισοκράτης, 436-338 π.Χ., Αθηναίος ρήτορας
9ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 10 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΔΩΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΜΑΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ - ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 06/10/13 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 23/09 ΕΩΣ 27/09 - Ο "ΚΑΛΟΣ" ΚΑΙ Ο "ΚΑΚΟΣ" ΓΟΝΙΟΣ - ΑΧ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ...! - ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΛΗ - ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ

ΨΑΧΤΗΡΙ

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

"Ο ουρανός των Αρχαίων"


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ






Χρήσιμα
Η παράσταση θα φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου  Π. Φάληρο ,Λεωφόρος Συγγρού 387 
από την 30η Οκτώβριου 2012
Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη: 19:30, Πέμπτη: 19:30, Παρασκευή: 19:30,
Σάββατο: 11:30 -16:30 - 19:30, Κυριακή: 11:30 -16:30 - 19:30
Τιμή εισιτηρίου είναι: 6 € για ενήλικες και 4 € για παιδία
Πληροφορίες στο τηλ. 210.9469600

Η παράσταση αυτή μας μεταφέρει σ’ ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, για να ανακαλύψουμε μαζί ποια είναι η πραγματική ιστορία για τις ιδέες και τις γνώσεις που είχαν οι Αρχαίοι για τον Ουρανό. Η πρώτη ενότητα επικεντρώνεται στον «Ουρανό της Αρχαίας Αιγύπτου» και στα διάφορα κτίσματα των Αιγυπτίων που βασίζονταν στην αντίληψή τους για τον νυχτερινό ουρανό. Η δεύτερη ενότητα είναι αφιερωμένη στους Μινωίτες ναυτικούς και στον πολιτισμό που ανέπτυξαν στη Θήρα και την Κνωσό, ενώ στην τρίτη ενότητα επιστρέφουμε στην Ελληνιστική Αίγυπτο και στα επιτεύγματα της Αλεξανδρινής επιστήμης, την περίφημη Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη, τον Φάρο της Αλεξάνδρειας, ενώ η παράσταση κλείνει με τις τελευταίες εντυπωσιακές ανακαλύψεις για τον «Μηχανισμό των Αντικυθήρων».

Τη νέα εντυπωσιακή πλανηταριακή παράσταση «O Ουρανός των Αρχαίων», παρουσιάζει το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου!

Ξεκινώντας από τον «Ουρανό της Αρχαίας Αιγύπτου» θα περιηγηθούμε εικονικά σε μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία της. Από τον ναό του Αμπού Σιμπέλ έως τον περίφημο τάφο του Τουταγχαμών και τη Ντέντερα κοντά στο Λούξορ, θα κατανοήσουμε πόσο ακριβείς ήταν οι ουράνιες ευθυγραμμίσεις των Αρχαίων Αιγυπτίων, ευθυγραμμίσεις που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να μας εντυπωσιάζουν.

Κι ενώ οι Αιγύπτιοι εφηύραν το ηλιακό ημερολόγιο και κατέγραψαν συστηματικά τις κινήσεις του Ήλιου, των πλανητών και των άστρων, δεν προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν με ορθολογισμό τις παρατηρήσεις τους αυτές.

Για το λόγο αυτό, η παράσταση θα κάνει έναν δεύτερο σταθμό στο ναυτικό πολιτισμό των Μινωιτών, των ανθρώπων εκείνων που χρησιμοποίησαν πρώτοι τους αστερισμούς για να προσανατολιστούν. Η εμπεριστατωμένη γνώση ναυσιπλοΐας και επομένως η γνώση των άστρων και των αστερισμών, βρίσκονται αποτυπωμένες στα ερείπια της Κνωσού και του Ακρωτηρίου της Θήρας.

Και από την αρχαία Κνωσό της εποχής του χαλκού, θα ταξιδέψουμε στην Αρχαία Ελλάδα της Κλασικής περιόδου, τότε που τέθηκαν τα θεμέλια του Δυτικού πολιτισμού και μαθηματικοί και αστρονόμοι προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων με τρόπο ορθολογικό. Θα συνεχίσουμε με τον Εύδοξο αλλά και τον Αρίσταρχο τον Σάμιο, που πρώτος υποστήριξε μια Ηλιοκεντρική Θεώρηση του Σύμπαντος και τέλος με τον Ίππαρχο που δίκαια θεωρήθηκε ο πατέρας της αστρονομίας.

Με τον τρόπο αυτό το ταξίδι μας στον χώρο και τον χρόνο θα συνεχιστεί στην Ελληνιστική Αίγυπτο για να γνωρίσουμε μερικά από τα επιτεύγματα της Αλεξανδρινής επιστήμης, την περίφημη Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη και τον Φάρο της Αλεξάνδρειας. Η παράσταση ολοκληρώνεται με μία από τις πιο εντυπωσιακές ανακαλύψεις των τελευταίων χρόνων, τον «Μηχανισμό των Αντικυθήρων», τον πρώτο υπολογιστή της αρχαιότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ κάντε το σχόλιο σας επώνυμα, με κόσμιο τρόπο και με σεβασμό προς τους υπόλοιπους που συμμετέχουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑ SITE ΑΠΟ...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ LIVE

b

s

Free counters!

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ

Total since 20 Mar 2013