"Παιδεία ευτυχούσι μεν εστί κόσμος, ατυχούσι δε καταφύγιον." ________________________________ Ισοκράτης, 436-338 π.Χ., Αθηναίος ρήτορας
9ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 10 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΔΩΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΜΑΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ - ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 06/10/13 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 23/09 ΕΩΣ 27/09 - Ο "ΚΑΛΟΣ" ΚΑΙ Ο "ΚΑΚΟΣ" ΓΟΝΙΟΣ - ΑΧ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ...! - ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΛΗ - ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ

ΨΑΧΤΗΡΙ

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

" Οι δεινόσαυροι της Παταγονίας στην Αθήνα"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ


Από την έκθεση στην Κρήτη

Χρήσιμα
Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Κέντρο Ιππασίας στα Oλυμπιακά Ακίνητα στο πάρκο Γουδή, απέναντι από το θέατρο Badminton και θα διαρκέσει από την 1η Οκτώβριου 2012 μέχρι το Μάρτιο 2013.
Η Έκθεση λειτουργεί όλες τις μέρες της εβδομάδας, πρωί και απόγευμα.
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 20:00 Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 21:00
Τιμή εισιτηρίου είναι: 7 € για ενήλικες και 4 € για παιδία, με διάφορα πακέτα ειδικών κατηγοριών (εκπαιδευτικοί, γκρουπ, οικογένειες, πολλαπλές επισκέψεις, φοιτητές κλπ)
Όλοι οι χώροι είναι πλήρως προσπελάσιμοι και από άτομα με ειδικές ανάγκες.
Πληροφορίες για τη λειτουργία της Έκθεσης και για κρατήσεις στο τηλ. 210. 77 01 890

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης, τους Φίλους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και τη Grupo Cultural SRL της Αργεντινής.


Οι γίγαντες αυτοί της Αργεντινής, συνεχίζοντας την περιοδεία τους στις μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις, έρχονται για να συναρπάσουν το κοινό και τους επισκέπτες της Αθήνας. Στην έκθεση αυτή θα δείτε το μεγαλύτερο σαρκοφάγο δεινόσαυρο που έζησε ποτέ μαζί με το μικρότερο της Αργεντινής, τους παλαιότερους αλλά και τους νεότερους δεινόσαυρους, πτηνά του Κρητιδικού που δεν μπορούσαν να πετάξουν, όπως και δεινόσαυρους που θα μάθαιναν να πετούν, πλεισιόσαυρους, διαδραστικά εκθέματα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Τι μπορείτε να δείτε…

Η έκθεση αναπτύσσεται σε δυο θεματικούς χώρους, «Δεινόσαυροι και Εξέλιξη» στο δυτικό τμήμα του κτιρίου και «Οι Γίγαντες και η Εξαφάνιση των Δεινοσαύρων» στο ανατολικό.

Στο δυτικό τμήμα παρουσιάζεται η εξέλιξη των δεινοσαύρων από τους πρώιμους μικροσκοπικούς και σαρκοφάγους δεινόσαυρους Eoraptor lunensis, μέχρι την εξέλιξή τους στα πρώτα πτηνά που επέζησαν της μεγάλης μαζικής εξαφάνισης ειδών που έλαβε χώρα πριν 65 εκατομμύρια χρόνια. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται ανάμεσα στα άλλα μια αναπαράσταση ανασκαφής ενός πλήρους σκελετού σαρκοφάγου δεινόσαυρου, μοντέλα και φυσικές ανασυνθέσεις που αναδεικνύουν φυσικά και ανατομικά χαρακτηριστικά τους, η πληρέστερη φωλιά του «Σαυροποντικού» Mussaurus patagonicus, καθώς και πλήρεις σκελετοί του μεγάλου κερασφόρου σαρκοφάγου Carnotaurus sastrei και του Megaraptor namunhuaiquii με το μεγαλύτερο νύχι που υπήρξε ποτέ. Στον ίδιο χώρο οι μικροί επισκέπτες μπορούν να σκάψουν και να βρουν θαμμένα απολιθώματα ή να νιώσουν σαν έμβρυα μέσα σε αυγά!

Στο ανατολικό τμήμα, στο κέντρο, δεσπόζουν δύο σκελετοί του Giganotosaurus carolinii, του δεύτερου μεγαλύτερου σαρκοφάγου δεινόσαυρου (και αρκετά μεγαλύτερου από τον Τυρανόσαυρο Ρεξ) που έζησε ποτέ, που «επιτίθενται» στον πελώριο φυτοφάγο Rebbachisaurus tessonei με μήκος που ξεπερνούσε τα 18 μέτρα. Παράλληλα, εκτίθεται ένας πλήρης σκελετός πλησιόσαυρου μαζί με αμμωνίτες (απολιθωμένα θαλάσσια μαλάκια που έζησαν μαζί με τους δεινόσαυρους) και γίνεται αναφορά στις θεωρίες εξαφάνισής τους. Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται διαδραστικά εκθέματα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως μοντέλα, ηλεκτρονικά παιγνίδια, ζωγραφική και βίντεο που προσφέρουν στα μικρά αλλά και τα μεγάλα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν βασικά χαρακτηριστικά των δεινοσαύρων, τον τρόπο ζωής τους και το βιολογικό τους κύκλο.

Στο χώρο προβολών οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία «Οι δεινόσαυροι της Παταγονίας» διάρκειας 40 min, ενώ στο Dinoshop θα βρουν τον οδηγό της έκθεσης αλλά και πολλές προτάσεις για δωράκια και αναμνηστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ κάντε το σχόλιο σας επώνυμα, με κόσμιο τρόπο και με σεβασμό προς τους υπόλοιπους που συμμετέχουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑ SITE ΑΠΟ...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ LIVE

b

s

Free counters!

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ

Total since 20 Mar 2013