"Παιδεία ευτυχούσι μεν εστί κόσμος, ατυχούσι δε καταφύγιον." ________________________________ Ισοκράτης, 436-338 π.Χ., Αθηναίος ρήτορας
9ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 10 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΔΩΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΜΑΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ - ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 06/10/13 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 23/09 ΕΩΣ 27/09 - Ο "ΚΑΛΟΣ" ΚΑΙ Ο "ΚΑΚΟΣ" ΓΟΝΙΟΣ - ΑΧ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ...! - ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΛΗ - ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ

ΨΑΧΤΗΡΙ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

"Πάτρα: Πρόσφεραν τα χρήματα της εκδρομής για την εγχείρηση μαθητή άλλου σχολείου"

Μνημείο ανθρωπιάς και ευαισθησίας 
από μαθητές του Λυκείου των Δεμενίκων  

Μαθήματα ανθρωπιάς και στήριξης του πλησίον δίνουν τις τελευταίες ώρες οι μαθητές της Γ’ τάξης του λυκείου των Δεμενίκων στην Πάτρα, οι οποίοι προχώρησαν σε μια κίνηση η οποία θα συζητηθεί αλλά και  θα μείνει χαραγμένη για καιρό στις μνήμες των μελών του συνόλου της  εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής.
Οι μαθητές του λυκείου πριν από  λίγες ημέρες πληροφορήθηκαν μέσω  mail, που έστειλε προς όλα τα σχολεία της περιοχής η διεύθυνση του 11ου  Γυμνασίου της Πάτρας,  για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου.
Πρόκειται για μαθητή ο οποίος πάσχει από ινομύωμα εγκεφάλου και χρειάζεται οικονομική ενίσχυση για την ιατρική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Αμέσως μόλις  οι μαθητές της Γ’ Λυκείου των Δεμενίκων πληροφορήθηκαν για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο μαθητής του 11ου Γυμνασίου, έλαβαν την απόφαση, όλα τα χρήματα που έχουν συγκεντρώσει για την πραγματοποίηση της πενταήμερης εκδρομής τους, να τα διαθέσουν για τις ανάγκες της νοσηλείας και πραγματοποίησης της εγχείρησης.
Σήμερα Αντιπροσωπεία των μαθητών του Λυκείου Δεμενίκων θα επισκεφθεί στο Νοσοκομείου τον μικρό μαθητή και θα παραδώσει τα χρήματα που προορίζοντο για την εκδρομή.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

"Ο Καραγκιόζης Master Chef "

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
 ΤΟΥ  9ου   ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ
ΤΟ  ΣΑΒΒΑΤΟ  30  ΜΑΡΤΙΟΥ  ΣΤΙΣ  6.30 μμ
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ 
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
ΑΠΟ ΤΟ ΘΙΑΣΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΜΕ ΤΙΤΛΟ
«Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ MASTER CHEF»

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ € 3 


Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

"ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2013"






Αν έχετε και άλλες φωτό και βίντεο
και θέλετε να τα αναρτήσουμε
επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΝΕΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ 
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

''Ευαγγελισμός της Θεοτόκου""

Στις 25 Μαρτίου γιορτάζουμε το χαρμόσυνο μήνυμα 
της Θείας ενσάρκωσης, από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ 
στη Θεοτόκο μας.


Το γεγονός αυτό μας το περιγράφει ο Άγιος και Ευαγγελιστής Λουκάς 
στο Ευαγγέλιό του (κεφ. Α' στίχ. 26-38).
Την ήμερα αυτή, ο Αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάστηκε στην Παρθένο Μαρία, στη Ναζαρέτ και Της ανήγγειλε ότι θα γεννήσει το Σωτήρα του κόσμου, τον Ιησού Χριστό, και όταν η Παρθένος αναρωτήθηκε πώς ήταν δυνατό να συλλάβει χωρίς άνδρα, ο Αρχάγγελος της απάντησε ότι «το Άγιο Πνεύμα θα έλθει σε σένα και η Δύναμη του Υψίστου θα σε επισκιάσει». Τότε η Παρθένος Μαρία, του απάντησε ταπεινά: «Ιδού λοιπόν, η δούλη του Κυρίου. Ας γίνει το θέλημα Εκείνου», και όταν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ εξαφανίστηκε από μπροστά της, συντελέστηκε το μεγαλύτερο μυστήριο της ανθρωπότητας.
 Με τρόπο υπερφυσικό, η Παρθένος συνέλαβε στην άχραντη κοιλιά Της, Τον Υιό και Λόγο του Θεού. Εκείνον που με την θυσία Του επάνω στο Σταυρό, έσωσε το ανθρώπινο γένος από τον αιώνιο θάνατο και του χάρισε την Άγια... , Ουράνια και Αιώνια Ζωή!!!

Αξίζει, όμως, να δούμε και να εξηγήσουμε το Απολυτίκιο αυτής της μεγάλης εορτής:
«Σήμερον τῆς σωτηρίας ἡμῶν τό Κεφάλαιον, καί τοῦ ἀπ᾽ αἰῶνος Μυστηρίου ἡ φανέρωσις· ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ, Υἱός τῆς Παρθένου γίνεται, καί Γαβριήλ τὴν χάριν εὐαγγελίζεται. Διό καὶ ἡμεῖς σὺν αὐτῷ τῇ Θεοτόκῳ βοήσωμεν· Χαῖρε Κεχαριτωμένη, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ.»
Δηλαδή:
«Σήμερα είναι η κυριότερη μέρα της σωτηρίας μας και η φανέρωση του Μυστηρίου, που ήταν από πολλά χρόνια κρυμμένο: Ο Υιός του Θεού θα γίνει άνθρωπος, Υιός τής Παρθένου Μαρίας και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ αυτό το χαρμόσυνο μήνυμα φέρνει. Γι’ αυτό κι εμείς μαζί μ'αυτόν ας πούμε ζωηρά στην Παναγία: Χαίρε, Κεχαριτωμένη, ο Κύριος είναι μαζί σου.»

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, είναι από τις μεγαλύτερες γιορτές της Εκκλησίας μας. Είναι μέρα χαράς και αγαλλίασης. Η Εκκλησία επιτρέπει την βρώση ψαριών ακόμα και αν ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου βρίσκεται ημερολογιακά μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα. Η ημέρα αυτή είναι και ημέρα αργίας. Η παράδοση λέει ότι αυτήν την ημέρα ούτε τα χελιδόνια δεν χτίζουν τις φωλιές τους.



''25η Μαρτίου 1821""

Στις 25 Μαρτίου 1821, 
ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση 
ενάντια στην τουρκική σκλαβιά 
που κρατούσε την Ελλάδα δέσμια για 400 χρόνια. 
Ήταν η εποχή εκείνη που ωρίμασαν οι συνθήκες και οι καταστάσεις για το ξεσήκωμα του ελληνισμού. 


Η επανάσταση ξεκίνησε από τα νότια διαμερίσματα του ελλαδικού χώρου επειδή εκεί υπήρχαν πολλοί εμπειροπόλεμοι άνδρες και πλούσια ναυτική δύναμη ώστε να επιτευχθεί ένα δυναμικό χτύπημα από στεριά και θάλασσα.  Γύρω στα μέσα του Μαρτίου του 1821 σημειώθηκαν σποραδικά επεισόδια εναντίον των Τούρκων και το τρίτο δεκαήμερο του ίδιου μήνα εκδηλώθηκαν οι πρώτες συλλογικές επαναστατικές πράξεις: Στις 21 στα Καλάβρυτα, στις 22 στη Μάνη, στις 23 στην Καλαμάτα και στις 24/25 στην Πάτρα και σ’ όλες σχεδόν τις επαρχίες της Πελοποννήσου καθώς και σε άλλες περιοχές (Σάλωνα, Γαλαξίδι, Λειβαδιά, Αταλάντη). Τον Απρίλιο η επανάσταση απλώθηκε στις Σπέτσες, στα Ψαρά, στην Ύδρα, στην Κάσο, στη Μύκονο, στην Αττική και σε άλλες περιοχές. Στους επόμενους μήνες η επανάσταση απλώθηκε και στις υπόλοιπες περιοχές.
Ως ημέρα κήρυξης της Επαναστάσεως αναγνωρίζεται επίσημα η 25η Μαρτίου. Εκείνη τη μέρα συγκεντρώθηκε στην Αγία Λαύρα μεγάλο πλήθος στρατιωτικών δυνάμεων και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλόγησε και κήρυξε το ξεκίνημα του επαναστατικού αγώνα. Εκεί, παρουσία προκρίτων και οπλαρχηγών, υψώθηκε το λάβαρο του αγώνα και δόθηκε ο όρκος «Ελευθερία ή θάνατος», ενώ οι πολεμιστές κρατούσαν γυμνά τα σπαθιά τους και τα καριοφίλια βροντούσαν.
Έκτοτε, η 25 Μαρτίου γιορτάζεται από όλους τους Έλληνες και συνηθίζεται να παρουσιάζει η κάθε περιοχή τις δυνάμεις της, τους νέους και τμήμα του στρατού, που παρελαύνουν σε ανάμνηση της τότε συγκέντρωσης του στρατού και της λαμπρής εκείνης ημέρας που οι σκλαβωμένοι Έλληνες έπαψαν να είναι ραγιάδες.




Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

''Έφτασε η «Ώρα της Γης»''

Το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 08:30 μ.μ. 
σβήνουμε όλοι τα φώτα για μια ώρα, 
στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας 
για την προστασία του περιβάλλοντος και μια καλύτερη ζωή


Από την Κοζάνη μέχρι τη Φολέγανδρο και από την Αττική μέχρι τα Γρεβενά, τη Χίο, την Καβάλα και την Άνδρο η τοπική αυτοδιοίκηση κινητοποιείται και παροτρύνει τις τοπικές κοινωνίες για δράσεις που ξεπερνούν τον συμβολισμό της παγκόσμιας εκστρατείας της Ώρας της Γης. 

Η «Ώρα της Γης» έφτασε και η περιβαλλοντική οργάνωση WWF καλεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να σβήσουν για μια ώρα τα φώτα στις οκτώ και μισή απόψε, σε μια ένδειξη ευαισθησίας για την προστασία του περιβάλλοντος. 
Πέρσι τα φώτα έσβησαν σε περισσότερες από 6.950 μεγαλύτερες αλλά και μικρότερες πόλεις ενώ ακόμη και οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό χαμήλωσαν την τάση του ρεύματος.
Στη φετινή πρωτοβουλία αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερες από 150 χώρες ενώ η Τυνησία, τα Γκαλαπάγκος και η Ρουάντα είναι από τις χώρες που θα κατεβάσουν για πρώτη φορά τον διακόπτη.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, έχοντας ως βασική προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, δίνει για 5η συνεχή χρονιά το παρών στην «Ώρα της Γης», που αποτελεί μία σημαντική παγκόσμια περιβαλλοντική κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και σηματοδοτεί την ανάληψη άμεσης δράσης σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο για την προστασία του πλανήτη μας.
Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013, στις 20.30, το Μαρούσι θα πρωταγωνιστήσει και εφέτος στην «Ώρα της Γης» σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Ο Δήμος Αμαρουσίου θα σβήσει τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο και στα άλλα δημοτικά κτήρια, στέλνοντας μήνυμα ευαισθητοποίησης και συμμετοχής στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και μια καλύτερη ζωή. 


Earth Hour 2013 Official Video



I WILL IF YOU WILL

DARE THE WORLD TO SAVE THE PLANET


Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

"Παγκόσμια Ημέρα Νερού"

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας το 1992. Τη σχετική απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 22 Δεκεμβρίου του 1992, που όρισε την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.


Το Νερό, ο επονομαζόμενος και λευκός χρυσός, πηγή ζωής για τον άνθρωπο, βρίσκεται ανισομερώς κατανεμημένο στον πλανήτη.


  • Το 1/6 του πληθυσμού της γης, δηλαδή πάνω από 1 δισεκατομμύριο ψυχές, δεν έχουν πρόσβαση σε υδάτινες πηγές.
  • 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι πίνουν νερό από μη ασφαλείς πηγές.
  • 2,5 δισεκατομμύρια στερούνται και των πλέον βασικών συνθηκών υγιεινής.
  • 400.000.000 εκατομμύρια παιδιά, σχεδόν το 1/5 των παιδιών του κόσμου, στερούνται ακόμη και την ελάχιστη ποσότητα καθαρού νερού που χρειάζονται για να ζήσουν.
  • 5 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες σχετιζόμενες με μολυσμένα ύδατα, 10 φορές περισσότεροι από αυτούς που σκοτώνονται κάθε χρόνο σε πολέμους.
  • 300 σημεία σ' όλο τον πλανήτη είναι δυνητικά πεδία συγκρούσεων σχετικά με το νερό, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.



Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

"Χαρταετός - Έθιμα και ιστορία"


Η Καθαρά Δευτέρα είναι η ημέρα που πετάμε αετούς. 
Δυστυχώς όμως, το έθιμο αυτό συχνά γίνεται αιτία ατυχημάτων. 
Για να τα αποφύγουμε:
  • Πετάμε το χαρταετό σε χώρους ανοιχτούς, μακριά από γκρεμούς, και ποτέ από ταράτσες. Δυστυχώς, κάθε χρόνο τραυματίζονται σοβαρά και καμιά φορά θανατηφόρα, άτομα που πέφτουν από ύψος την ώρα που πετάν το χαρταετό.
     
  • Επίσης δεν πετάμε το χαρταετό κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα. Σε περίπτωση όμως που o χαρταετός μπλεχτεί σε αυτά, να μην προσπαθήσουμε να τον ξεμπλέξουμε, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
     
  • Να έχουμε υπόψη μας, ότι το σκοινί του χαρταετού μπορεί να προκαλέσει κοψίματα και εγκαύματα από τριβή στα χέρια των παιδιών, για το λόγο αυτό πρέπει να τους δείξουμε πώς να το κρατάνε με προσοχή.  Βοηθάει επίσης   να φοράνε γάντια.
Πηγή - www.pedtrauma.gr

Την Καθαρή Δευτέρα, ο ουρανός, από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα, γεμίζει με πολύχρωμα «πουλιά», τους χαρταετούς. Κατά την επικρατούσα άποψη, οι χαρταετοί είναι επινόηση των Ανατολικών λαών. Σε αυτές τις χώρες, η τέχνη της κατασκευής χαρταετών τελειοποιήθηκε, φτάνοντας στο σημείο να φτιάχνουν «ιπταμένους» δράκους, πουλιά, ψάρια, ζώα. 


Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

''Μάρτης μου ο...ΛΥΣΙΑΣ"

Η Αρχική Φάση του ΛΥΣΙΑ 2013 είναι σε εξέλιξη!

Πατήστε πάνω στην εικόνα

Ψάξτε και βρείτε τα αντικείμενα των νέων του ΛΥΣΙΑ και απαντήστε στις ερωτήσεις που κρύβουν!
Αν έχετε ήδη εγγραφεί, ισχύουν οι ίδιοι κωδικοί, 
αλλά επιβεβαιώστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τα στοιχεία σας (π.χ. τάξη και τηλ. επικοινωνίας). 
Αν όχι, γραφτείτε από το μενού της ΕΓΓΡΑΦΗΣ. 
Παίξτε στον Δοκιμαστικό Διαγωνισμό διαβάζοντας προσεκτικά τις οδηγίες και εξερευνήστε τον δικτυακό τόπο του ΛΥΣΙΑ.

Η αρχική φάση θα διαρκέσει ένα μήνα από 1 έως 31 Μαρτίου 
ενώ η τελική φάση θα διεξαχθεί στις 20 Απριλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες

"Φτιάξτο μόνος σου Νο 2 - Κατασκευή Χαρταετού"



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ

Με τις οδηγίες του κ. Ν. Μαρκαντώνη θα φτιάξετε τον δικό σας – μοναδικό – χαρταετό. Πρόκειται για μία απλή κατασκευή την οποία θα παρακολουθήσετε βήμα – βήμα. Δείτε το video …



 Για να πετάξει ο χαρταετός, 
βρίσκουμε ένα πλάτωμα μακριά από ηλεκτροφόρα σύρματα, 
φοράμε γάντια γιατί καθώς ξετυλίγεται ο σπάγκος πολύ γρήγορα 
μπορεί να πληγώσει τα χέρια, 
γυρίζουμε τον χαρταετό μας κόντρα στον άνεμο και … ΑΜΟΛΑ ΚΑΛΟΥΜΠΑ!

Πηγή -www.mesogianews.gr

"Φτιάξτο μόνος σου No 1 - Αποκριάτικα Στολίδια και Μάσκες"



Φτιάξτε εύκολα μόνοι σας 

Αποκριάτικες Γιρλάντες, Στολίδια και Μάσκες




Μπείτε στο forum

Καλή διασκέδαση

Αποκριάτικες στολές, μάσκες και παιδιά: Προσοχή κρύβουν κινδύνους


Οι Απόκριες αποτελούν για τα παιδιά 
περίοδος χαράς και διασκέδασης. 



Για τους γονείς όμως θα πρέπει να είναι περίοδος επαγρύπνησης, καθώς οι μεταμφιέσεις των παιδιών μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα ενημερωθείτε πλήρως για την επικινδυνότητα των διαφόρων αξεσουάρ, όπως τα σπρέι, τα κομφετί, οι σερπαντίνες, και οι μπογιές. Θα ενημερωθείτε ακόμη για το πως μια παιδική στολή μπορεί να είναι ασφαλής, καθώς επίσης για το πως πρέπει να ντύνουμε ένα βρέφος με μια αποκριάτικη στολή.

Της παιδιάτρου Νίκης Μανάκου

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

"The Red Balloon - 1956''


ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΣ ΤΑΙΝΙΕΣ




Δείτε μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία του 1956, 
με τίτλο "The Red Balloon", 
και έχει διάρκεια περίπου 35 λεπτά.
Η ταινία είναι χωρίς λόγια και υπότιτλους, 
έτσι μπορείτε να τη δείξετε ακόμα και στις μικρότερες τάξεις του Δημοτικού.

Απολαύστε την.


Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

"Ανακύκλωση''




ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να ξεκινήσουμε


ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΛΑΠΤΗΡΩΝ

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να ξεκινήσουμε



"Αναδάσωση Πεντελικού - Πετώντας Χαρταετό "

Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

2η Δεντροφύτευση, 

και συγχρόνως γιορτάζουμε τα Κούλουμα 

στο Πεντελικό όρος





Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου, το Δήμο Πεντέλης και το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, διοργανώνουν την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 11 π.μ. τη 2η αναδάσωση για το 2013 στο Πεντελικό όρος και μαζί στήνουν ένα ξεχωριστό γλέντι γιορτάζοντας παραδοσιακά τα Κούλουμα.

"Γράμμα στο Μέλλον''



Το γράμμα γράφτηκε από την Νιόβη Φωτεινού Μαθήτρια , 15 Ετών

Πολλά είναι αυτά που άλλαξαν μα λίγα αυτά που αντιληφθήκαμε! Φέτος δεν θέλω παιχνίδια, ούτε ρούχα. Ούτε κινητό, ούτε υπολογιστή. Αλλά είναι που μου λείπουν ! Αλλά είναι αυτά που μου χαρίζουν την ευτυχία. Αλλά είναι αυτά που η έλλειψή τους με προβληματίζει και με στενοχωρεί. Φέτος θέλω χαμόγελα. Χαμόγελα για όλο τον κόσμο. Θέλω να φέρεις πίσω τη ζωντάνια και την αυτοπεποίθηση των ανθρώπων. Δυστυχώς κάπου χάθηκαν αυτά. Δεν ξέρω πού. Ισως και να πουλήθηκαν. Κρίμα. Θέλω πολίτες με πείσμα και θέληση να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλό.

Διαβάστε όλη την επιστολή
ΕΔΩ

Η συγκεκριμένη επιστολή αναρτάται διότι μοιράστηκε 
στους γονείς που παραβρέθηκαν
κατά την διάρκεια της συζύτησης που έγινε στο σχολείο μας
από τον Σχολικό Σύμβουλο κ. Ράπτη.
Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντάκτων 

Οι απόψεις και οι γνώμες της συγκεκριμένης επιστολής 

εκφράζουν την συγγραφέα προσωπικά 
και δεν ανταποκρίνονται κατ’ ανάγκη σ’ αυτές 
της Διαχειριστικής Ομάδας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

"Αυτοεκτίμηση και Παιδιά"

Χτίστε την αυτοεκτίμηση στα παιδιά





Οι 14 τρόποι αυτοεκτίμησης που περιέχονται στην συγκεριμένη επιστολή
αναρτώνται διότι μοιράστηκαν
στους γονείς που παραβρέθηκαν
κατά την διάρκεια της συζύτησης που έγινε στο σχολείο μας
από τον Σχολικό Σύμβουλο κ. Ράπτη.
Πηγή -www.mentoras.org

Αυτοεκτίμηση
Υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει: «Για να είσαι αποτελεσματικός γονιός, πρέπει πρώτα να δώσεις στο παιδί σου ρίζες για να μπορέσει ν' αναπτυχθεί και μετά φτερά για να πετάξει».
Oι γονείς δεν πρέπει να ενδιαφέρονται να γεμίσουν γνώσεις το μυαλό του παιδιού, αλλά να φροντίζουν τις ανάγκες του (άγγιγμα, προσοχή κ.λπ.)

Της δρ Βίκυς Σίμου, οικογενειακής θεραπεύτριας, στο Κέντρο Συναισθηματικής Έρευνας και Αυτοεκτίμησης, συνεργάτης Πανεπιστημίου Αιγαίου


Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

''ΑΠΟΚΡΙΕΣ Εορτή 2013"

ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ 
και 
ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ








Δείτε όλες τις φωτό


Και βίντεο

Δείτε όλα τα βίντεο
ΕΔΩ

Διοργάνωση από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 9ου Δημοτικού

Αν έχετε και άλλες φωτό και βίντεο

και θέλετε να τα αναρτήσουμε
επικοινωνήστε μαζί μας


ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΝΕΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ 
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥΣΥΛΛΟΓΟΥ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

"Πρόσκληση - ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ"


ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ 
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

ΩΡΑ 19:00 - 22:00
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ 

ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙΑ 
ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ!!!

"Απόκριες - Όλα όσα θα θέλαμε να μάθουμε"

Τι γιορτάζουμε τις Απόκριες;


 Απόκριες

Η ελληνική αποκριά έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα. Συνδέεται µε την λατρεία του ∆ιονύσου, θεού του κρασιού και των εορτασµών. Η αγγλική λέξη «carnival» προέρχεται από το λατινικό «carnem levare» ή «carnis levamen», που σηµαίνει «διακοπή της βρώσης κρέατος». Στα ελληνικά χρησιµοποιείται η λέξη «αποκριά» και σηµαίνει ακριβώς το ίδιο.  Αυτή η δηµοφιλής παράδοση προέρχεται από τις παγανιστικές τελετουργίες των αρχαίων Ελλήνων και τις γιορτές προς τιµή του ∆ιονύσου, θεού του κρασιού και της ευθυµίας. Οι άνθρωποι µεταµφιέζονταν σε σατύρους ή φορούσαν µάσκες και ξεχύνονταν στους δρόµους και στις γειτονιές συµπεριφερόµενοι «προκλητικά» µε τολµηρές φράσεις και πράξεις. Αυτή η παράδοση τελικά εξαπλώθηκε και σε άλλα µέρη του κόσµου µέσω της Ρωµαϊκής Αυτοκρατορίας και την ανακάλυψη του Νέου Κόσµου. Όµως, οι παγανιστικές πρακτικές ήταν τόσο βαθιά ριζωµένες που δεν καταργήθηκαν τελείως . Αργότερα, όταν εµφανίστηκε ο χριστιανισµός, αν και οι άνθρωποι σταµάτησαν να λατρεύουν τους θεούς του Ολύµπου, οι συνήθειες των Ελλήνων να µεταµφιέζονται και να γιορτάζουν στους δρόµους παρέµειναν.

"Πολυχώρος Υγείας Παυλίδη"

Δραστηριότητες 9-22 Μαρτίου 2013

Ερμού 56


Από το Σάββατο 9 ως και την Παρασκευή 22 Μαρτίου, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζόδρομους της Αθήνας, στην οδό Ερμού, αρ.56, η αγαπημένη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη διαμορφώνει και προσφέρει στο κοινό ένα χώρο έμπνευσης, δημιουργικότητας και αισιοδοξίας: 
τον Πολυχώρο Υγείας Παυλίδη.

Σάββατο 9 - Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 - 20:00
Σάββατο – Κυριακή: 10:00 – 20:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Μια πολύ σημαντική δράση στον Πολυχώρο της Ερμού 56 είναι η ανταλλακτική βιβλιοθήκη που θα λειτουργεί. Για κάθε βιβλίο που προσφέρει ή ανταλλάσει το κοινό, η σοκολάτα Υγείας Παυλίδη στηρίζει οικονομικά με €1 το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης. Στο τέλος, όλα τα βιβλία που έχουν συγκεντρωθεί, θα προσφερθούν στη βιβλιοθήκη του Χωριού, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν μέσα από τις σελίδες τους.

"Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας"

Μάρτιος 2013


Επιμορφωτική βόλτα στον πολιτιστικό πλούτο και στις ομορφιές της Αθήνας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς,  μέσα από το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων που προσφέρει και το Μάρτιο, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών

Πατήστε εδώ για να δείτε το

Για τις ξεναγήσεις στα Μουσεία είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής
στα τηλέφωνα 
+30210 3243022/23.

Προσοχή
Το κόστος εισόδου κάθε χώρου (όπου υπάρχει) επιβαρύνει τον επισκέπτη. 
Μόνο η ξενάγηση είναι δωρεάν.


"Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης''


Τα Σαββατοκύριακα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης … περνάμε καλά!




Από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο κάθε Σαββατοκύριακο παιδιά και γονείς έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο του Μουσείου μέσα από διαδραστικές ξεναγήσεις, και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης συμμετέχοντας σε εικαστικά και άλλα δημιουργικά εργαστήρια.


Προγράμματα Κυριακής

Για περισσότερες πληροφορίες και Κρατήσεις: 210 7294220 
Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 13:00

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

"Σχολικός Εκφοβισμός"


Μια πολύ αξιόλογη μελέτη
ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΌ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ


ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΚΑΡΑΒΟΛΤΣΟΥ Α. ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ, 2013


Το παρόν εγχειρίδιο αποτελεί μέρος ερευνητικής παρέμβασης στο πλαίσιο
διπλωματικής εργασίας για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην
Προαγωγή και Αγωγή Υγείας, στοΕθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
Αθηνών, Εργαστήριο Υγιεινής & Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

''Φόρμα Αίτησης Σχολή Γονέων''




Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. 
Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 18-20 ατόμων.

Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος 
Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Για  πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Σχολής Γονέων 
Μαρκάκη Βαρβάρα, Τηλ. 2121015885 και 6946537249, email: barbiemarkaki@gmail.com)  


Αν θέλετε να συμμετάσχετε παρακαλώ
συμπληρώστε την φόρμα
πατώντας 

"Θεματολογία Προγραμμάτων Σχολών Γονέων "




1. Η Οικογένεια στη Σύγχρονη Εποχή - 50 ώρες

2. Διαφυλικές σχέσεις - 25 ώρες

3. Ανάπτυξη στην τρίτη ηλικία - 25 ώρες

4. Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας - 25 ώρες

5. Ψυχολογική Υποστήριξη και Αγωγή Υγείας 
ευάλωτων κοινωνικών ομάδων - 25 ώρες

6. Συμβουλευτική Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες - 50 ώρες

7. Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια – 25 ώρες

''Σχολή Γονέων''




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στο Nομό    Β΄Αθήνας

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράμματα. 

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Αναλυτικότερα το έργο στοχεύει στο να :

''Αποκριατικό Ξεφάντωμα''




Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 - ώρα : 19.00
Να είστε όλοι ντυμένοι μασκαράδες...
Μικροί & Μεγάλοι!!!


ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑ SITE ΑΠΟ...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ LIVE

b

s

Free counters!

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ

Total since 20 Mar 2013